Ajax benoemt Bruins Slot (71) tot lid van verdienste

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft Tonny Bruins Slot benoemd tot lid van verdienste. De wedstrijdanalist van Ajax werd zondagmiddag daarmee verrast door bestuursvoorzitter Hennie Henrichs tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Bruins Slot is al ruim dertig jaar werkzaam bij Ajax en bekleedde diverse functies bij Ajax. Bruins-Slot was interim-hoofdtrainer toen Ajax in 1985 kampioen werd. Als assistent-trainer was hij de rechterhand van Johan Cruijff en Ronald Koeman. Sinds 2011 is hij de wedstrijdanalist voor het eerste elftal van Ajax. Daarnaast is hij lid van de bestuursraad.

Bruins Slot (71) had het niet verwacht. “Ik zag ineens allemaal familie”, vertelt hij op Ajax.nl. “Toen had ik wel in de gaten dat er iets bijzonders aan de hand was. Ik ben enorm blij met deze erkenning, dat doet me ontzettend goed.”

Voetbalkenner als hij is schoot hij direct weer in zijn rol: “Ik blijf hier niet te lang hangen vandaag. Want ik ga straks weer Real Madrid bekijken.” Bruins Slot zag de Madrilenen met 2-0 verloezen van Real Sociedad. Hij analiseert Madrid in verband met het Champions League-tweeluik met Real over iets meer dan een maand.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/01/07/ajax-benoemt-bruins-slot-71-tot-lid-van-verdienste/