Ajax verliest eerste wedstrijd Florida Cup na penalty's

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd van 2019 afgesloten met een 2-2 gelijkspel, maar uiteindelijk wel verloren na penalty's. Erik ten Hag koos er voor om met een B-elftal de Florida Cup te openen. Zo betekende de wedstrijd tegen Flamengo het officieuze debuut van nieuwkomer Lisandro Magallán en mocht ook Daley Sinkgraven voor het eerst sinds lange tijd weer vanaf de aftrap op het veld staan op de linksbackpositie. Oud-aanvoerder Joël Veltman maakte zijn rentree.

Waar de wedstrijd wat slordig en saai begon kwam er al snel veel ruimte aan beide kanten om te voetballen. Na wat kleine kansjes van Flamengo is het Ajax dat de score opende in de persoon van Klaas-Jan Huntelaar. De ervaren spits wist een strakke teruggetrokken voorzet van Vaclav Cerny tegen de touwen te werken. Na de 1-0 van Huntelaar begon Ajax ook direct wat minder slordig te voetballen en ging het op zoek naar de volgende goal. Echter, wisten de Brazilianen uit een fraai uitgevoerde counter de gelijkmaker te maken. Uribe werd één-op-één gezet met doelman Kostas Lamprou en rondde koel af met een boogballetje over de Griek die het nakijken had.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/118461/ajax-verliest-eerste-wedstrijd-florida-cup-na-penaltys