AJAX DOOR IN CL NA HISTORISCHE ZEGE IN MADRID

Ajax heeft zichzelf dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In het Santiago Bernabéu van Real Madrid overrompelde de Amsterdammers de Koninklijke en won Ajax op een historische avond met 1-4.

Al vroeg in de wedstrijd was het even slikken voor Ajax. Verdediger Raphaël Varane meldde zich geregeld in het strafschopgebied van de Amsterdammers en werd daaruit eenmaal gevaarlijk. De Fransman kopte gelukkig keihard op de lat. Waar de schrik net weer zakte, maakte het daarna snel plaats voor vreugde. Al na zeven minuten was het Ajax dat op een voorsprong kwam. Real Madrid klungelde op eigen helft, Hakim Ziyech nam over, combineerde met Dusan Tadic en kon uiteindelijk ook afronden: 0-1.