Defensie van Ajax maakt indruk; luxe probleem voor Ten Hag

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax veroverde zaterdagavond ten koste van PSV de Johan Cruijff Schaal en hield ook nog eens de nul: 2-0. Erik ten Hag introduceerde een vrijwel compleet nieuwe defensie, met talent Sergiño Dest als linksback, Perr Schuurs en Lisandro Martínez (foto) in het centrum en Joël Veltman aan de rechterkant. “Je ziet aan alles dat ze veel kwaliteit hebben”, vertelde Veltman in gesprek met Veronica Inside. “Schuurs heeft niet voor niets al een heel jaar bij de selectie gezeten en Martinez doet me denken aan Nicolás Tagliafico. Hij is lekker fel en heeft een goede pass in huis.”

Ten Hag was zeer te spreken over Schuurs. “Wij hebben veel in hem geïnvesteerd en hij ook in zichzelf. Het gaat om het fysieke, het tactische en het mentale. Zijn spel aan de bal was al goed, maar gaat nu in een hoger tempo.” Ook Martinez kon op lof van de trainer rekenen. “Alles gaat met een bepaalde controle, prima. Hij brengt grinta mee, daar zijn we heel blij mee.”

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/07/29/defensie-van-ajax-maakt-indruk-luxe-probleem-voor-ten-hag/