Mogelijk nieuwe rol voor Van de Beek: ‘Zo hebben we al een paar keer getraind’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donny van de Beek kampte de afgelopen weken met een blessure, maar maakte afgelopen zondag in de topper tegen PSV (1-1) zijn rentree in het team bij Ajax. In die weken zijn er een aantal dingen veranderd in het elftal van de Amsterdammers. De 22-jarige middenvelder beseft dat hij zich mogelijk op een andere rol moet gaan richten.

Doordat Van de Beek’s plek op de nummer 10 positie de afgelopen weken succesvol werd ingevuld door Quincy Promes, schuift hij mogelijk een linie naar achteren. “Dat zou zeker een optie zijn, zo hebben we voor mijn blessure ook een aantal keer getraind”, aldus Van de Beek tegenover Ajax TV. “Ik denk zeker dat de trainer dat ook in zijn hoofd heeft zitten.”

Het Algemeen Dagblad komt dinsdag met vier opties om Van de Beek weer terug te laten keren in de basis. Dit zou kunnen met Tadic in de spits met Van de Beek erachter. Hierbij wordt Neres of Promes naar de bank verwezen. Bij een variant met Huntelaar, Ziyech en Tadic op de flanken en Van de Beek op ’10’ zijn Neres en Promes beiden het slachtoffer.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/nieuwe-rol-voor-van-de-beek/