Ten Hag kiest voor Huntelaar in de spits, Tadić naar flank

Bron: www.ajaxshowtime.com

Erik ten Hag heeft ervoor gekozen om tegen Willem II met Klaas-Jan Huntelaar in de punt van de aanval te starten. Wegens blessures van David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad neemt Dusan Tadić plaats op de flank.

In de achterhoede van Ajax zijn weinig verrassingen terug te vinden. Zoals altijd leidt André Onana de defensie van achteruit. Sergiño Dest neemt ten faveure van Noussair Mazraoui de rechtsbackpositie in, terwijl Joël Veltman en Daley Blind gewoon het centrum vormen. Nicolás Tagliafico completeert de defensie op de linkerflank.

Het middenveld blijft, zoals Ten Hag dat graag heeft, in stand. Dat betekent dat Donny van de Beek en Lisandro Martínez de controlerende posities innemen, terwijl Hakim Ziyech vanaf de tien-positie voor de creativiteit moet gaan zorgen. Voorin start Huntelaar zoals genoemd in de spits en bezetten Noa Lang en Tadić de vleugels.

Volledige opstelling Ajax:

Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Ziyech, Martínez; Tadic, Huntelaar, Lang.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127586/ten-hag-kiest-voor-huntelaar-in-de-spits-tadic-naar-flank