'Met organiseren veiling haalt Ajax miljoenen op'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het zijn moeilijke tijden voor voetbalclubs in deze coronacrisis. Iedere club ziet haar inkomsten drastisch teruglopen en zodoende zijn de problemen groot. Hier en daar leveren spelers hun salarissen in, maar wat kunnen clubs nog meer doen? In gesprek met Ajax Showtime geeft sportmarketeer Frank van den Wall Bake Ajax een goed idee: de Amsterdamse club zou een veiling moeten opstarten.

Ajax heeft in Nederland veruit het grootste bereik op sociale media. De club wist zich in de afgelopen jaren zodanig te ontwikkelen dat de club geregeld in de top-tien lijstjes van Europa staat wat betreft het bereik op de sociale media. Bovendien kent de club vele bekende en populaire spelers. ‘Ik ben het ermee eens dat bekendheden, of dat nou voetballers of mensen van de televisie zijn, hun populariteit en bekendheid moeten aanwenden om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van deze crisis. Voetballers zijn natuurlijk gewilde, bekende en geliefde personen’, aldus Van den Wall Bake.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/130989/met-organiseren-veiling-haalt-ajax-miljoenen-op