KNVB beslist: Ajax geen kampioen maar wel nummer één, geen promotie/degradatie

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax wordt niet uitgeroepen tot landskampioen, maar is met het oog op de verdeling van de Europese tickets wel aangewezen als nummer één van de eredivisie. Dat heeft de KNVB besloten, nu de competitie door de gevolgen van de coronacrisis niet kan worden afgemaakt. Daarnaast is er geen promotie en degradatie in de hoogste voetbaldivisies. ADO Den Haag en RKC Waalwijk, de nummers zeventien en achttien van de eredivisie, blijven actief op het hoogste niveau. Voor SC Cambuur en De Graafschap wacht een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, hoewel zij met ruime voorsprong de nummer één en twee zijn en de bovenste twee plaatsen recht gaven op promotie.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB besloot de huidige stand op de ranglijst aan te houden voor de verdeling van Europese tickets. De UEFA adviseerde de nationale bonden donderdag al zo dicht mogelijk bij de competitiestand te blijven. Daarom spelen Ajax en AZ in de (voorronde van de) Champions League en gaan de nummers drie tot en met vijf, Feyenoord, PSV en Willem II, de (voorrondes van de) Europa League in.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2020/04/24/knvb-beslist-ajax-geen-kampioen-maar-wel-nummer-een-geen-promotie-degradatie/