Ajax verrast iedereen en doet zichzelf met doelpuntloos gelijkspel zelfs tekort tegen Aston Villa

Bron: ajaxfanzone.nl

Iedereen wist het eigenlijk zeker; Ajax zou geen schijn van kans hebben tegen Aston Villa. het was alleen nog de vraag hoe hoog de nederlaag zou uitvallen. Maar in de sfeervolle Johan Cruijff ArenA liet het elftal van John van ’t Schip zich van zijn beste kant zien. Op het doelpuntloze gelijkspel was niks af te dingen (0-0). Sterker nog, als één club aanspraak op de overwinning mocht maken, dan was het Ajax.

Ajax heeft, sinds het duel met AZ, achterin de poort niet meer open staan met vijf verdedigers zo bleek in competitieverband al tegen FC Utrecht. Het is Van ’t Schip met deze gemankeerde selectie niet kwalijk te nemen dat de ploeg niet vol op de aanval speelt. Aston Villa staat in eigen land op de felbegeerde vierde plek die voor volgend seizoen recht geeft op de groepsfase van de Champions League. Wat Villa in de Johan Cruijff ArenA voor rust liet zien, was beschamend. De tijdrekkende en in de opbouw wandelende Engelsen, die met een minimale inspanning een maximaal resultaat wilden meenemen, werden geregeld tot snelheid gemaand door scheidsrechter. Enea Jorgji, eenAlbanees die zulke rare beslissingen nam dat het grappig werd.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/03/07/ajax-verrast-iedereen-en-doet-zichzelf-zelfs-tekort-tegen-aston-villa-met-doelpuntloos-gelijkspel/