Celtic FC bevestigt transfer Derk Boerrigter

Bron: ajax1.nl

Celtic FC heeft op haar officiële website de transfer van Derk Boerrigter bevestigd. De linksbuiten van Ajax tekent een contract voor vier jaar bij de Schotse landskampioen tot medio 2017. Woensdag kan Boerrigter al zijn debuut maken voor de topclub, wanneer de spelers van trainer Neil Lennon in de derde voorronde van de Champions League aantreden tegen Elfsborg.

De carrière van de in Oldenzaal geboren voetballer begon bij FC Twente, waar hij al gauw werd gescout door Ajax. Een succes werd zijn eerste Amsterdamse periode niet. Na een verhuur aan Haarlem vertrok hij naar FC Zwolle. Hier maakte hij grote stappen, om uiteindelijk in 2009 te vertrekken naar RKC. Na twee goede jaren keerde hij in 2011 terug naar Ajax.

Het resulteerde zelfs tot een oproep voor het Nederlands Elftal, in november 2011. Tot een debuut kwam het echter niet, een rugblessure gooide roet in het eten. Deze blessure veranderde veel voor Boerrigter, zijn oude niveau wist hij nooit meer te behalen. Wisselvalligheid speelde hem parten, ondanks een zeer belangrijke winnende goal in de topper tegen PSV.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/celtic-fc-bevestigt-transfer-derk-boerrigter/