AZ-speler Hoedt snapt wisselbeleid De Boer niet: “Ik denk dat daar hun fout zat”

Bron: ajaxfanzone.nl

Wesley Hoedt vormde samen met Jeffrey Gouweleeuw het centrale verdedigingsduo van Az in de gewonnen wedstrijd van gisteravond tegen Ajax (0-1). Het duo kwam nauwelijks in de problemen. Hoedt had naar eigen zeggen geen problemen met de vreemde manier waarop Ajax de spitspositie had ingevuld. Ajax hanteerde een Barcelona-achtige manier van spelen met Lasse Schöne in de punt. “Het is wel anders. Normaal kun je je instellen op een spits die diep blijft. Met Schöne spelen ze op de Barcelona-manier. Maar dat is vooraf gezegd, daar is over gesproken. We moesten om de beurt doordekken. Ik denk dat het heel goed ging”, aldus Hoedt.

Hoedt zag ook dat het spel van tegenstander Ajax niet best was. Volgens hem lag de oorzaak daarvan ook in het wisselbeleid van Frank de Boer. “Ik denk dat daar hun fout zat, dat ze in één keer twee keer wisselden. En daarna ook nog de derde wissel plaatste. Toen kwamen wij op voorsprong en dan kun je als trainer zijnde weinig meer doen”, aldus Hoedt.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/02/06/az-speler-hoedt-snapt-wisselbeleid-de-boer-niet-ik-denk-dat-daar-hun-fout-zat/