‘Meer Sneijdertjes en Van der Vaartjes bij Ajax’

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer geeft veel jonge spelers een kans in het eerste elftal van Ajax. De hoofdtrainer van de Amsterdamse club heeft de afgelopen weken onder andere Araz Özbiliz en Lorenzo Ebecilio speelminuten gegeven.

De keuze van De Boer om grote talenten aan het werk te zetten, is volgens Danny Blind best logisch. De oud-speler van de club meent namelijk dat de jeugdopleiding van Ajax nog steeds een van de beste van Nederland is. Sterker nog: zij is van levensbelang voor de hoofdstedelingen.

“Enerzijds omdat we geen geld hebben om hele dure spelers te halen. Dat betekent dat je ze dus zelf moet ontwikkelen. Anderzijds omdat we jonge voetballers volgens een bepaalde filosofie willen opleiden. Het is een voordeel als zij jarenlang in hetzelfde systeem hebben gespeeld. In dat opzicht is de jeugdopleiding dus zeer belangrijk voor ons”, zegt hij op de site van de UEFA.

Ed Lefeber, de directeur van trainingscomplex De Toekomst, geeft aan dat het aantal spelers in het eerste elftal bepaalt hoe succesvol de jeugdopleiding van de club is. “Maar je bent voortdurend aan het vergelijken”, zegt hij.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/meer-sneijdertjes-en-van-der-vaartjes-bij-ajax/