Ajax heeft geen kind aan Feyenoord

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax hervatte de tweede helft van de competitie woensdagavond met een dikverdiende zege op Feyenoord (2-0). Het resultaat gaf de Amsterdammers weinig hoop voor de rest van het seizoen. De gevallen topclub uit Rotterdam bood namelijk nauwelijks tegenstand.

Ajax verkleinde de achterstand op koploper PSV tot drie punten, maar leerde tijdens de 55e Amsterdamse editie van de klassieker ook dat het zonder de geschorste Luis Suarez, de zieke Mounir El Hamdaoui en de vertrokken Mido erg moeilijk tot scoren komt. Feyenoord acteerde zo matig in de ArenA dat het eigenlijk een wonder was dat het slechts met twee doelpunten verschil verloor.

Feyenoord liet zich al op eigen helft vastzetten en had moeite om de middenlijn over te steken. De eenzame spits Luc Castaignos liep er dan ook verloren bij. Toch kreeg hij in de veertiende minuut een mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De aanvaller kopte in kansrijke positie naast.