Ajax verliest na verlenging van FC Twente

FC Twente heeft ten koste van Ajax de KNVB-beker veroverd. Marc Janko kopte pas diep in de tweede verlenging de winnende treffer binnen: 3-2.

De twee ploegen speelden met aanvallende intenties en schotelden het publiek aan aantrekkelijke wedstrijd voor met voortdurende perspectiefwisselingen. Hoewel de openingsminuten voor de Tukkers waren, was het Ajax dat na een goed kwartier spelen de leiding nam. Demy de Zeeuw stuurde Theo Janssen met een simpele lichaamsbeweging de verkeerde kant op en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit, Twente-doelman Sander Boschker kansloos achterlatend: 0-1.

Twente oogde even aangeslagen en stelde daar behoudens kopballetjes van Luuk de Jong en Bryan Ruiz niet veel tegenover. De pogingen van de Twentse aanvallers stuiterden buiten bereik van Ajax-doelman Kenneth Vermeer langs de paal. Ajax zette de wedstrijd meer naar zijn hand en creëerde een aantal kansen.