Juridische stappen Cruijff en tien jeugdtrainers

Bron: ajax1.nl

Zojuist is bekend geworden dat het Kamp-Cruijff juridische stappen gaat ondernemen tegen de benoemingen van Martin Sturkenboom, Danny Blind en Louis van Gaal bij Ajax. Samen met tien jeugdtrainers gaat Cruijff naar de rechter omdat de aanstellingen niet rechtsgeldig zouden zijn. Ook zou het in strijd zijn met het voetbaltechnische beleid van Ajax dat al vanaf september 2011 wordt uitgevoerd.

Het voetbaltechnisch beleid zoals Cruijff dat voor ogen heeft zou eerder al goedgekeurd zijn door de ledenraad en de raad van commissarissen. Met het aanstellen van Blind zou dat weer volledig zijn tegengesproken. Frank de Boer, Wim Jonk en Dennis Bergkamp zouden al een aantal maanden verantwoordelijk zijn voor het technisch beleid, waarbij de functie van technisch directeur is geschrapt.

De bezwaren richten zich niet op de personen die zijn aangesteld, maar op het niet naleven van het voetbaltechnische beleid. Cruijff is als lid van de raad van commissarissen niet gekend in de benoemingsbesluiten van Sturkenboom, Blind en Van Gaal. De handelswijze wordt niet getolereerd door het kamp-Cruijff en daarom stappen ze naar de rechter.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/juridische-stappen-cruijff-en-tien-jeugdtrainers/