Jeugdtrainer Dean Gorré vertrekt

Bron: ajax1.nl

Dean Gorré vertrekt bij Ajax volgens VI. De oud-speler gaat per 1 februari aan de slag als coach van de Schotse jeugdselectie voor spelers onder zeventien jaar. De 41-jarige oud-speler van SVV, Feyenoord, FC Groningen, Ajax, Huddersfield Town, Barnsley en Blackpool had sinds afgelopen zomer de A2-junioren van Ajax onder zijn hoede.

Ook behoort Gorré tot de groep jeugdtrainers die zich schaarden achter de filosofie van Johan Cruijff. Het heen en weer reizen tussen zijn woonplaats Manchester en Amsterdam valt hem echter zwaar. Zijn oudste zoon Kenji (17) speelt bij Manchester United; de jongste (de zevenjarige Aidan) kan binnenkort kiezen tussen The Mancunians en Liverpool.

‘Ik wist dat het pittig zou zijn’, aldus Gorré over zijn baan bij Ajax. ‘Voor mij is het minder erg dan voor mijn gezin. Ik heb gezegd dat ik het in elk geval een jaar op die manier zou doen, maar zeker niet langer. Doordat Kenji al bijna volwassen is, was er namelijk sprake van dat we daarna zouden terugkeren naar Nederland.’

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/jeugdtrainer-dean-gorre-vertrekt/