Voorbeschouwing AJAX-FC Groningen

Bron: www.afca.nl

Morgenmiddag (om 16:30u) is het weer tijd voor een thuiswedstrijd in de Amsterdam Arena: na vorig week De Graafschap ontvangen we nu het FC Groningen van trainer Pieter Huistra. De voormalige trainer van Jong AJAX kent na een prima eerste seizoenshelft een zeer slecht vervolg en kan de play-offs Europees voetbal waarschijnlijk vergeten. Een flinke tegenvaller voor de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde, maar z’n ploeg had te maken met veel blessures en de smalle selectie wreekt zich dan.

Bij AJAX was het precies andersom: voor de winterstop presteerde de ploeg o.a. door de vele afwezigen matig, maar de laatste tien wedstrijden werden gewonnen en doordat de concurrentie wel punten liet liggen zijn de Amsterdammers de trotse koploper en hebben zelfs zes punten voorsprong.Het rekensommetje is snel gemaakt: Grunn heeft nog nooit in de Arena gewonnen en het is niet aannemelijk dat het nu wel zal gaan gebeuren. Zelfs voorzitter Hans Nijland heeft er weinig vertrouwen in en kondigde aan lopend terug naar Groningen te gaan als zijn club zondag weet te winnen….

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/verslagen/voorbeschouwing/voorbeschouwing-ajax-fc-groningen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=voorbeschouwing-ajax-fc-groningen