Ajax zonder problemen langs VVV-Venlo: 0-3

Ajax heeft zondagmiddag drie punten meegenomen uit Limburg. Tegen VVV-Venlo werd het 0-3 door doelpunten van Siem de Jong, Viktor Fischer en Derk Boerrigter.  Ajax voetbalde op een laag tempo, maar wist zelfs in die hoedanigheid de wedstrijd makkelijk naar zich toe te trekken.

Ajax en VVV-Venlo maakten er geen spannende eerste helft van in Venlo. Het was de thuisploeg die dreigender was, een grote kans voor Bryan Linssen in de eerste minuten van de wedstrijd was daar een voorbeeld van. Daarna bleef VVV-Venlo sterker, maar tot grote kansen leidde dit niet. Jody Lukoki wist met zijn snelle spel Ajax terug in de wedstrijd te voetballen. De rechtsbuiten werd veelvuldig in het spel betrokken, maar wist spits Siem de Jong niet te bereiken.