Ajax aast op eerste zege in Utrecht sinds maart 2009

Bron: www.vi.nl

In de aanloop naar de 21ste speelronde van de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Utrecht en Ajax tegenover elkaar in De Galgenwaard (aftrap 12.30 uur).

? Tegen Ajax is het lastig scoren. Van de 170 doelpogingen tegen de Amsterdammers werden er slechts zeventien omgezet in een doelpunt. Dat is een percentage van tien procent, het laagste van alle Eredivisieploegen.

? Keeper Robbin Ruiter en middenvelder Johan Mårtensson kunnen tegen Ajax hun vijftigste competitiewedstrijd voor FC Utrecht spelen.

? Edouard Duplan heeft een prima moyenne tegen Ajax. De aanvallende middenvelder van FC Utrecht scoorde in tien competitieduels met Ajax liefst zes keer, maar de Amsterdammers hebben deze zondag niets van hem te vrezen.De Fransman kampt met een gebroken knieschijf.

FC Utrecht-trainer Jan Wouters kent een rijk verleden bij Ajax.

? FC Utrecht-coach Jan Wouters heeft een rijk verleden bij opponent Ajax. Hij speelderuim vijf seizoenen voor de Amsterdammers. In die periode kwam hij in 115 competitiewedstrijden in actie en maakte daarin achttien doelpunten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/ajax-aast-op-eerste-zege-in-utrecht-sinds-maart-2009.htm