[Verslag] Ajax krijgt waar het al weken naar solliciteert

Het had zomaar een mooie Europese avond kunnen worden voor Ajax, maar de avond begon en eindigde in een groot drama. Lasse Schone raakte geblesseerd in de warming-up en moest met pijnlijke ogen toezien hoe Ajax in de eerste helft al werd getrakteerd op een 0-3 ruststand.

Geen incident

Verbijsterend was de ruststand, maar zeker niet het spel. Het verschil was echter wel dat vele ploegen zich in de Arena in laten zakken, terwijl FC Salzburg de vinger op de zere plek legde bij de thuisploeg. Het rammelde en kraakte aan alle kanten en na lange tijd wankelde de Ajax defensie niet alleen, maar viel het ook om. Door eigen toedoen nota bene, want het waren individuele fouten die het de bezoekers een stuk eenvoudiger maakten. Het deed niets af van het spel van Salzburg, dat aanvallend en frivool aan de wedstrijd begon. De verdedigers opjagen pakte ontzettend goed uit en Ajax was gevangen in het nest. Het had geen plan B, snakte naar adem en kreeg er na 45 minuten ook nog eens flink van langs van de boze fans.