Ajax na simpele zege bij RKC stap dichter bij titel

Dankzij treffers van Joël Veltman en Davy Klaassen heeft Ajax een eenvoudige overwinning geboekt op RKC Waalwijk (0-2), waardoor de ploeg van trainer Frank de Boer komend weekend al kampioen kan worden.

In vergelijking met de 3-0 thuiszege op FC Twente van zondag voerde De Boer liefst vier wijzigingen door in zijn basisformatie. Lerin Duarte, Christian Poulsen, Lesley de Sa en Kolbeinn Sigthórsson kwamen in De Arena niet in actie, maar vervingen tegen RKC respectievelijk Thulani Serero, Nicolai Boilesen, Ricardo Kishna en Bojan Krkic.

Ondanks alle wijzigingen beleefde Ajax een eenvoudige avond in het Mandenmakers Stadion, want al na veertien minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong via Veltman. De verdediger kopte knap raak uit een hoekschop van Lasse Schöne. Weer veertien minuten later was de wedstrijd eigenlijk al beslist, toen Klaassen (foto onder) 0-2 binnenschoot.