Ajaxfans vieren alvast feestje in Waalwijk

Bron: www.ajaxlife.nl

Lekker juichen met een vrolijk uitvak!© ProShots

En dan zijn het er nog twee. Twee potjes winnen en dan mag Ajax zich voor de vierde keer op rij landskampioen noemen. Leek RKC Waalwijk vooraf een stugge tegenstander, in Waalwijk won Ajax zeer gemakkelijk: 0-2. De meegereisde fans oefenden alvast wat kampioensliedjes.

In Amsterdam was het eerder dit seizoen nog 0-0 gebleven. In de media werd RKC Waalwijk zelfs al reuzendoder genoemd. Maar de vorm waarin Ajax steekt sinds de tien dagen rust, was de degradatiekandidaat - want dat is RKC ook - te gortig.

En dat terwijl De Boer niet eens zijn beste elftal het veld in stuurde. Ten opzichte van FC Twente-thuis was de ploeg op vijf posities gewijzigd. Daley Blind begon als linksback, Christian Poulsen centraal op het middenveld, met naast hem Lerin Duarte, Lesly de Sa als rechtsbuiten en Kolbeinn Sigthórsson in de spits.

Het was heel even aftasten, maar na veertien minuten was het eigenlijk al raak bij de eerste kans. Joël Veltman kopte uit een corner van Lasse Schöne binnen. Na een halfuur spelen bracht Davy Klaassen, op aangeven van Sigthórsson de marge op twee.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15429