Ajax lijdt gezichtsverlies tegen PEC

De eerste helft was nog geen minuut oud toen Ajax-doelman Kenneth Vermeer werd bekogeld met vuurwerk, afkomstig uit het eigen Ajax-vak. Scheidsrechter Bas Nijhuis legde de wedstrijd even stil, maar liet weer door spelen nadat het vuurwerk gedoofd was. Een minuut later kreeg Ajax een corner die pardoes voor de voeten van Ricardo van Rhijn belandde. Die twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit: 0-1.

Het bleek niet enige vuurwerk in het stadion. Na de goal van Van Rhijn gooiden Ajax-supporters opnieuw vuurwerk op het stadion waarna Nijhuis de wedstrijd staakte en de catacomben introk. Een emotionele toespraak van een woedende Van der Sar was nodig om het Ajax-publiek tot orde te manen.

Toen de bal na een half uur ‘rust’ weer ging rollen bleek PEC veel beter uit de kleedkamer te zijn gekomen. De Zwollenaren overrompelden Ajax en bogen de achterstand in mum van tijd om naar een 2-1 voorsprong door twee doelpunten van linksbuiten Ryan Thomas.