Ajax krijgt concurrentie van Real Sociedad in strijd om Milik

Bron: www.vi.nl

Ajax heeft concurrentie van Real Sociedad in de strijd om de handtekening van Arkadiusz Milik. De Baskische club, momenteel zesde in de Spaanse Primera División, heeft zich net als de Amsterdammers gemeld bij Bayer Leverkusen om de Poolse spits een jaar te huren.

Begin vorige week werd duidelijk dat Milik in beeld is bij Ajax om komend seizoen de voorhoede te versterken. Trainer Frank de Boer en technisch directeur Marc Overmars hebben al meerdere malen aangegeven dat ze niet zullen schromen voor die linie spelers aan te trekken mocht de kans zich voordoen.

Ajax heeft met de van FC Groningen overgenomen Richairo Zivkovic al een aanvaller voor volgend seizoen erbij, maar hij wordt niet direct gezien als basisspeler in de hoofdmacht.

Milik is een 1,89 meter lange spits die in januari 2013 zijn vaderland verliet. Hij verruilde Gornik Zabrze voor Bayer Leverkusen, dat 2,6 miljoen euro voor de spits op tafel legde. In zijn eerste halve seizoen in de Bundesliga kwam Milik tot zes duels, allemaal als invaller. Scoren deed hij niet.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/ajax-krijgt-concurrentie-van-real-sociedad-in-strijd-om-milik-.htm