Nederland start zwak aan Europees seizoen van de waarheid

Bron: www.vi.nl

Het seizoen van de waarheid in Europa voor de Nederlandse clubs is aangebroken. De jaargang 2014/15 zal grotendeels bepalen of Nederland op de UEFA-coëfficiëntenlijst aan- of afhaakt bij de subtop van het Europese voetbal. Want halen Ajax, Feyenoord, PEC Zwolle, PSV en FC Twente opnieuw weinig punten, dan komen de achtervolgers rap dichterbij.

De afgelopen jaargang toonde aan dat Nederland niet meer kan tippen aan het niveau van de zeven beste landen van het Europese clubvoetbal (Spanje, Engeland, Duitsland, Portugal, Italië, Frankrijk en Rusland). Het eindtotaal van 5,916 punten was goed voor de zestiende plaats, tussen Griekenland en Israël in. Het betekende dat Oekraïne in de algehele ranking een plaatsje steeg.

De negende plaats is daardoor in handen van Nederland, zoals aan het einde van de jaargang 2012/13 ook al het geval was. Omdat de ijzersterke seizoenen 2010/11 (11,166 punten) en 2011/12 (13,6 punten) de komende jaren gaan vervallen, dreigt nu echter een definitieve terugval. Tenzij de vijf overgebleven clubs een revival inzetten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/nederland-start-zwak-aan-europees-seizoen-van-de-waarheid.htm