Niki Zimling: 'Ik was verrast dat Ajax mij wilde hebben'

Bron: www.vi.nl

Ajax-trainer Frank de Boer omschrijft zijn aanwinst als een type dat ?een tegenstander doormidden kan zagen als het moet?. Zelf zegt Niki Zimling, aangetrokken als opvolger van Daley Blind: ?Ik begrijp wat er van mij wordt gevraagd, vandaar dat ik word vergeleken met Jan Wouters.? 

In januari vorig jaar maakte de Deense middenvelder (van 13 april 1985) de overstap van Club Brugge naar 1. FSV Mainz 05. De Duitse club betaalde een afkoopsom van 2,2 miljoen euro en legde hem vast tot medio 2017. Niki Zimling zou dit seizoen een belangrijke rol krijgen bij de middenmoter. Totdat Ajax zich afgelopen maandag meldde. ?Ik wilde graag naar Ajax. Mijn vriend Lasse Schöne was erg positief over de club, de ploeg en de trainer en adviseerde mij: niet nadenken, gewoon tekenen?, vertelt Zimling, die in het seizoen 2010/11 als huurling overgekomen van het Italiaanse Udinese samen met Schöne bij NEC speelde. ?Voor mij is dit een prachtige kans. Ajax is amazing! Ik was wel verbaasd door de transfer op zich, omdat mijn werkgever Mainz mij eerst niet wilde laten gaan.?

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/premium-promo/niki-zimling-ik-was-verrast-dat-ajax-mij-wilde-hebben-1.htm