Onmachtig Ajax krijgt enorme dreun van PSV

Strijd alleen was niet genoeg tegen een veel beter voetballend PSV. © Pro Shots

En daar is de eerste nederlaag van het seizoen. In de Amsterdam Arena was Ajax vanmiddag totaal niet opgewassen tegen landskampioen PSV: 1-2.

De aanloop naar de topper was nogal rumoerig. Op De Toekomst werd een groepje Ajaxfans gearresteerd, waarna (een deel van) Vak 410 besloot de kaken op elkaar te houden tijdens de wedstrijd. Kolbeinn Sigthórsson, die in de rust afscheid zou nemen, zat vast op het vliegveld vanwege de mist, en moet en andere keer nog eens terugkomen.

De spits, die Ajax twee seizoenen geleden nog naar een belangrijke 1-0-zege kopte tegen PSV, miste daardoor een eerste helft die vooral rommelig verliep. PSV had het betere van het spel, heerste op het middenveld en kreeg uiteindelijk de beste kansen.

Ajax keek na zeven minuten al tegen een achterstand aan. Pereiro werd wel op de huid gezeten door Veltman, Riedewald en Dijks, maar geen van de Ajaxverdedigers greep afdoende in. Pereiro schoot de bal daarop hard hoog in de korte hoek, buiten bereik van Cillessen.