[Verslag] Ajax doet weer denken aan vorig seizoen

Ajax speelt vandaag in Utrecht zonder steun vanuit het uitvak. Dat moet om onbegrijpelijke redenen leeg blijven. Frank de Boer stuurt Ajax in een 3-4-3 formatie het veld in. Serero en Bazoer starten daarbij op het middenveld, El Ghazi start ook weer in de basis nadat hij terug is van een blessure.

De wedstrijd begint niet stormachtig voor ‘de wedstrijd van het jaar’ in Utrecht. Ajax heeft de bal en FC Utrecht hobbelt er wat achteraan. Ajax en Utrecht kunnen geen kansen creëren. De enige momenten van opwinding zijn wat schotjes van Ajax die geblokt worden. Na een minuut of dertig klinkt er gejuich in de Galgenwaard. Utrecht scoort, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegen buitenspel. Even later is Ajax dreigend voor het doel van Ruiter. Een schot van Serero wordt geblokt en de rebound via El Ghazi wordt gestopt. Veel meer gebeurt er niet voor rust. De brilstand staat op het scorebord: 0-0.