Vanaf 2016 ook de Ajax vrouwen te volgen via Ajax1.nl

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vanaf 2016 zal Ajax1.nl ook de Ajax vrouwen op de voet gaan volgen. Het vrouwenvoetbal is groeiende in Nederland en zo ook de populariteit van het vrouwenteam van Ajax. Reden genoeg om ook dit team van Ajax vast te blijven volgen.

Sinds het seizoen 2012/2013 heeft Ajax een vrouwenafdeling. De wedstrijden werden toen nog gespeeld in de BeNe League, een competitie met zowel Belgische als Nederlandse teams. Trainer van het team sinds de oprichting is Ed Engelkes, die met de Ajax vrouwen tot dusver één prijs pakte. In 2014 werd de beker gewonnen ten koste van PSV/FC Eindhoven.

Vanaf het seizoen 2015/2016 wordt er weer in een competitie gespeeld met enkel Nederlandse teams, de Eredivisie. Tot deze maatregel werd overgegaan omdat alleen het Belgische Standaard Luik een versterking van de Nederlandse competitie bleek. De huidige competitie-opzet bestaat uit zeven teams: Ajax, PSV, FC Twente, PEC Zwolle, SC Heerenveen, Telstar en ADO Den Haag. Elk team speelt 4 wedstrijden tegen elk ander team. Twee keer uit en twee keer thuis.

Terugblik eerste seizoenshelft

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/vanaf-2016-ook-de-ajax-vrouwen-op-ajax1-nl/