Ajax vrouwen winnen op wilskracht van ADO

Op een stormachtig Sportpark de Toekomst hebben de Ajax vrouwen vrijdagavond gewonnen van ADO Den Haag: 1-0. Chantal de Ridder zorgde met een afstandsschot in de kruising voor enige goal van de wedstrijd. De koploper van de Eredivisie voor vrouwen doet hele goede zaken, omdat concurrent FC Twente met 2-0 verloor van PSV. Ajax staat nu met vier punten voor, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Dat de Ajax vrouwen bovenaan staan, was in de eerste helft niet af te zien aan het spel. Nauwkeurigheid ontbrak in de selectie met maar vier wisselspelers. Door ziekte ontbraken Tessel Middag en Marjolijn van den Bighelaar. Anouk Hoogendijk en Lauren Delleman waren geblesseerd. Na de rust was Ajax de betere ploeg met de beste kansen, maar deze konden telkens niet worden afgerond. Na 70 minuten besloot spits Chantal de Ridder te kappen en te draaien om vervolgens de bal in de verre hoek te schieten.