Europees avontuur Ajax A1 eindigt in Londen

Ajax A1 heeft dinsdag met 1-0 verloren van Chelsea A1. In Londen scoorde Scott het enige doelpunt. Het jeugdelftal is door de nederlaag uitgeschakeld in de Youth League.

Ajax begon erg sterk aan de wedstrijd. Al binnen één minuut kreeg de ploeg een hoekschop en een grote kans. Het eerste halfuur domineerde Ajax volop. De Amsterdammers hadden alleen moeite om echt grote kansen te creëren. De A1 had vooral moeite met de fysiek sterke verdedigers van Chelsea.

Na een halfuur kreeg Nouri een goede kans. De middenvelder controleerde de bal knap, waarna hij hem voorlangs volleerde. Op slag van rust kwam Chelsea, tegen de verhouding in, op voorsprong. Na een goede omschakeling schoot Scott de bal achter Groothuizen.

In de tweede helft was Chelsea de bovenliggende partij. Ajax was slordig, maar kreeg wel de eerste kans na rust: Cerny schoot naast. Vlak daarna liet Chelsea dé kans liggen om op 2-0 te komen. Palmer kapte De Ligt goed uit, waarna Groothuizen knap redding bracht op zijn schot.