Bergkamp straks niet naast Bosz op de bank te vinden

Bron: www.ajaxlife.nl

Bergkamp en Bosz zien we dit seizoen slechts samen op De Toekomst. © Pro Shots

Een nieuwe trainer, een nieuw seizoen. Dat zorgt veranderingen. Naast Frank de Boer zien we volgend seizoen nog een bekend gezicht niet meer terug op de bank. Dennis Bergkamp heeft bij Peter Bosz aangegeven dat hij zich wil richten op zijn werk op het trainingsveld.

Zeker sinds het (gedwongen) vertrek van Wim Jonk vervult Bergkamp een belangrijke brugfunctie tussen de jeugdopleiding en de A-selectie. Juist op het tweede deel van die werkzaamheden gaat de assistent zich nu honderd procent richten.

“Ik heb met alle stafleden afzonderlijk een gesprek gehad. Toen heeft Dennis me verteld dat hij voor zichzelf een andere rol ziet weggelegd. Hij is en blijft volwaardig assistent, maar zit tijdens wedstrijden niet meer op de bank,” kondigt Bosz aan tijdens zijn eerste persgesprek.

“Dennis wil dat iedereen in zijn kracht werkt en hij vindt zichzelf in zijn kracht als spitsentrainer, niet op de bank,” vervolgt Bosz, die bijval krijgt van Edwin van der Sar. “Dennis gaat zich nog meer bezighouden met Jong Ajax en Ajax A1, om de overgang van de jeugd te perfectioneren.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19952