Ajax domineert maar komt niet verder dan 1-1 tegen PAOK

Ajax is het seizoen gestart met een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK. Ajax was dominant maar kreeg door o.a. door een fout van Cillessen met het gelijkspel te weinig.

Zonder Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer op het middenveld waagde Jairo Riedewald na ruim tien minuten spelen een eerste poging, maar de verdedigende middenvelder schoot hoog over. Niet veel later moest Kenny Tete met een sliding verhinderen dat Garry Mendes Rodrigues vrije doortocht kreeg naar doelman Jasper Cillessen.

Na een kleine twintig minuten leek Kasper Dolberg de score te openen. De spits schoot een door keeper Panagiotis Glykos weggegeven rebound na een schot van Davy Klaassen binnen, maar de assistent-scheidsrechter stak de vlag ten onrechte de lucht in voor buitenspel, waarna de treffer werd geannuleerd.