Jong Ajax wint met grote cijfers van Almere

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Vrijdagavond nam Jong Ajax het op tegen Almere City. In het Yanmar stadion ving Ajax aan met een sterk elftal, met onder anderen Richairo Zivkovic, Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny. Bij Almere stonden verschillende spelers met een Ajax-verleden op het veld, zoals keeper Chiel Kramer, Tom Overtoom, Damon Mirani en Yener Arica.

In het vrijdagavondzonnetje was de start van de wedstrijd wisselvallig. Jong Ajax en Almere City verspeelden beide teams veelvuldig de bal. In het eerste kwartier hadden de backs Deyovaisio  Zeefuik en Terry Lartey-Sanniez het zwaar tegenover Soufian Ahannach en Silvester van der Water. Almere leek zelfs op 1-0 te komen. Uit een korte corner werd de bal voorgegeven waarna de bal werd binnen gekopt. Scheidsrechter Mulder floot echter voor een duwfout van de Almeerse aanvaller. Buiten een rollertje van Cerny had Ajax bijna geen kansen.

In het tweede kwartier had Ajax meer de bal  en waren de eerste grote kansen daar.  Nouri kreeg de bal in het midden van het veld en zette met een knappe steekpass Zivkovic vrij voor de keeper. De spits wist daar wel raak mee en scoorde.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/jong-ajax-wint-grote-cijfers-almere/