Ajax keihard onderuit tegen Rostov: 4-1

Ajax heeft vanavond een wanprestatie geleverd in en tegen Rostov en kan na een 4-1 nederlaag de groepsfase van de Champions League vergeten. De ploeg van trainer Peter Bosz kon geen moment domineren en verliet met het schaamrood op de kaken het stadion in Rostov.

Na ruim een half uur liep Ajax al achter de feiten aan en scoorde Rostov via Azmoun de openingstreffer waarbij Jasper Cillessen in de openingsfase al een achterstand wist te voorkomen. Het leek een sein voor de Ajacieden dat er een tandje bij moest maar dat bleek niet mogelijk in Rostov. Ajax wist zich geen raad met de tegenstander en de eerste helft was dan ook niet om aan te zien. Na de rust kwam Lasse Schone in het veld voor de tegenvallende Anwar El Ghazi maar ook dat bleek geen gelukkige zet van trainer Bosz. Rostov maakte dankbaar gebruik van het geknoei van de Ajacieden. Eerst kopte Aleksandr Erokhin binnen uit een vrije trap en eventjes later tekende Christian Noboa voor het derde doelpunt voor FK Rostov.