Onana: “Als ik niet speel, is dat geen probleem”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Zes Eredivisieduels en twee Europa League wedstrijden heeft hij inmiddels achter de rug dit seizoen. Onana is er erg blij mee: “Ik moet nog veel leren en dat moet stapje voor stapje gebeuren. Het keepen van veel wedstrijden is het belangrijkste om mezelf te kunnen ontwikkelen. Ervaring, daar draait het om. Ik ben jong en moet speelminuten maken”, vertelt hij aan FC Update.

Ondertussen werkt Tim Krul aan zijn herstel en zou hij zomaar de eerste doelman kunnen worden: “Ik denk niet aan Tim Krul. We hebben drie goede keepers: Diederik Boer, Tim Krul en ikzelf. Als ik niet speel, is dat geen probleem. We werken er samen hard voor en dan is het uiteindelijk aan de trainer om te kiezen wie er gaat keepen”, aldus de zelfverzekerde doelman. Ook spelen bij Jong Ajax zou hij geen probleem vinden.

Maar nu focust hij zich eerst weer op Kameroen, waar hij onlangs ook zijn debuut maakte: “We spelen tegen Algerije in de kwalificatiereeks voor het WK 2018. Daar ga ik me nu op focussen. Maar het belangrijkste is dat mijn land wint. Of ik nou speel, of de andere keeper speelt, maakt niet heel veel uit”, aldus de bescheiden doelman.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/onana-als-ik-niet-speel-geen-probleem/