Klaassen helpt Oranje langs Wit-Rusland

Nederland heeft het tweede WK-kwalificatieduel winnend afgesloten. In De Kuip werd er met 4-1 gewonnen van Wit-Rusland. Davy Klaassen was verantwoordelijk voor de derde goal.

Het Nederlands elftal begon voortvarend aan de wedstrijd. Met Ajacied Klaassen en oud-Ajacieden Maarten Stekelenburg, Daley Blind en Wesley Sneijder in de basis, werd er veel druk gegeven, wat vanaf minuut één resulteerde in kansen. Vincent Janssen was in de zestienmeter dichtbij met een snel schot, maar het leverde nog geen goal op.

Het was wachten tot de veertiende minuut, toen Quincy Promes zijn eerste interland-goal maakte. Na een goede aanval verschalkte de speler van Spartak Moskou de keeper van Wit-Rusland met een zacht rollertje. Even later schoot Virgil van Dijk de verdiende 2-0 tegen de touwen na een goede vrije trap van Sneijder, maar zijn goal werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Toch werd de marge na dik een half uur twee. Weer was het Promes die scoorde. Een afvallende bal kwam voor de voeten van de buitenspeler, die niet nadacht en raak volleerde. Wit-Rusland werd met name in het laatste kwartier nog gevaarlijk, maar Oranje ging met een 2-0 stand rusten.