Ziyech: “Özil is een groot voorbeeld voor me”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Hakim Ziyech hoopt ooit hetzelfde pad te bewandelen als Mesut Özil. Achter de naam van de Duitser werden namelijk ook vraagtekens geplaatst of hij de top zou gaan halen. Via Schalke 04, Werder Bremen en Real Madrid speelt hij nu al een aantal jaar voor Arsenal. “De top halen zonder er als een kleerkast uit te zien, kan écht nog wel. Ik kan je genoeg spelers opnoemen die fysiek niet heel sterk zijn”, vertelt VI’s Man van het Jaar in de kerstspecial van Voetbal International.

“Özil is bij Arsenal een goed voorbeeld, David Silva bij Manchester City. Ze zullen ongetwijfeld wat massa hebben, maar het zijn geen spelers waarvan je denkt: Zo, die zijn groot. En zo zijn er meer”, vervolgt de middenvelder.

“Özil is een groot voorbeeld voor me. Een geweldige speler. Een toptechniek, een enorme handelingssnelheid en hij denkt heel snel. Hij kan daardoor makkelijker uit de duels blijven en is daardoor minder afhankelijk van kracht. Zo zie ik het ook wel voor me. Maar eerst rijpen bij Ajax. Groeien als voetballer en als mens, en dan in de Europese top als een somebody binnenkomen. Dat is het plan.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/ziyech-ozil-is-groot-voorbeeld-me/