Oppermachtig Ajax door naar kwartfinale EL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een oppermachtig Ajax heeft zich dankzij een 2-0 overwinning op FC Kopenhagen weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League. De eindstand was al bij rust bereikt. Bertrand Traoré zorgde voor de openingstreffer, waarna Kasper Dolberg aan het eind van de eerste helft vanaf elf meter voor de beslissende 2-0 zorgde.

In een zeer rommelige beginfase was het Ajax dat weliswaar het meeste balbezit had, maar niet onder de druk van FC Kopenhagen wist uit te voetballen. Toch was het na iets meer dan een minuut spelen al bijna raak. Een te korte terugspeelbal van Jores Okore werd de Denen bijna fataal, maar Younes wist er net niet van te profiteren.

Aan de andere kant was Jan Gregus dichtbij de openingstreffer, maar wist André Onana de bal uit het doel te houden. Ook Ajax liet zich via Lasse Schöne in het eerste kwartier zien, maar zijn snoeiharde schot werd gepareerd door Kopenhagen-keeper Robin Olsen. Verder was er veel onrust rondom Joël Veltman. De verdediger blesseerde zichzelf bij een tackle, wilde doorspelen, maar liet zich uiteindelijk vervangen door Kenny Tete.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/103166/oppermachtig-ajax-door-naar-kwartfinale-el