Ajax met gemak langs kwakkelend NEC

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zaterdagavond met speels gemak gewonnen van NEC en zet zodoende de druk op Feyenoord, dat zondag uit bij PEC Zwolle speelt. De Amsterdammers kwamen al vroeg op voorsprong en lieten het niet na om de score uit de bouwen na rust: 1-5.

Ondanks dat NEC met kracht uit de startblokken probeerde te komen, kreeg de thuisploeg geen serieuze mogelijkheden aan het begin. Daarentegen werd Ajax juist wél gevaarlijk en kwam men al gauw op 0-1 dankzij een eigen goal van Golla, die een voorzet van de uitstekend spelende David Neres in eigen goal werkte. Binnen no-time was de marge zelfs twee, toen Amin Younes Neres met een prima steekbal de diepte in stuurde. De Braziliaan aarzelde geen moment en schoot de bal achter doelman Delle.

Ook Bertrand Traoré deed voor rust nog een duit in het zakje voor de Amsterdammers, nadat hij de bal beheerst in de linkerhoek plaatste. Even leek het zelfs 4-0 voor rust te worden na een fantastische trap van Davy Klaassen, maar doelman Delle redde knap.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/103750/ajax-met-gemak-langs-kwakkelend-nec