Ajax moet Europa League winst aan Manchester United laten

Ajax heeft zichzelf na een zeer succesvolle Europese campagne niet kunnen belonen met de beker. In de Friends Arena in Solna was Manchester United met 0-2 te sterk voor de Amsterdammers. United opende de score na een kwartier spelen via een van richting veranderd schot van Pogba en bracht de eindstand een paar minuten na rust al op het bord, Mkhitaryan trof van dichtbij doel.

Met een formatie zonder echte verrassingen trad Peter Bosz aan voor de eerste Europese finale van Ajax in 20 jaar. Onder leiding van scheidsrechter Damir Skomina mocht Manchester United de bal aan het rollen brengen. Ajax begon nerveus aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in de eerste kans voor de Engelsen. Nadat André Onana in botsing kwam met Joël Veltman schoot Paul Pogba van afstand naast. Na een kleine tien minuten spelen kwam Ajax goed weg toen Marouane Fellaini zijn hoofd net niet tegen een harde voorzet van Juan Mata kon zetten. Ajax kroop daarna wat meer uit zijn schulp en was via Bertrand Traoré na een kwartier voor het eerst gevaarlijk. De aanvaller schoot op aangeven van Amin Younes in de handen van United-doelman Sergio Romero.