Passmaps: Werk aan de winkel ondanks winst in klassieker

Donny kwam voor zijn treffer eigenlijk amper in het verhaal voor. © Pro Shots

Ajax is 2018 goed begonnen door van Feyenoord te winnen. Het was niet de vraag of dat zou gebeuren, maar met welke uitslag. Het werd 2-0 en dat viel een beetje tegen, omdat de klassieker nooit echt ontbrandde. En omdat Ajax niet doordrukte.

Door Kevin Van Nunen

Als je ziet met welke intenties Feyenoord naar de Johan Cruijff Arena kwam, kon het eigenlijk nooit een leuke wedstrijd worden. De Rotterdammers durfden amper hun eigen helft te verlaten en doelman Brad Jones rekte al in de eerste helft een minuutje of vijf tijd.

Het kwam er voor Ajax op neer geduldig te voetballen. En na rust net iets dwingender dan in de openingsfase. Dat gebeurde gelukkig binnen de kortste keren en toen was er slechts nog een kwartiertje voor nodig om de klassieker definitief binnen te hengelen.

Dankzij onze partner @11tegen11 pakken we ons vergrootglas er weer bij om Ajax - Feyenoord te analyseren!