Ajax viert terugkeer in CL met een ruime overwinning

Ajax heeft zijn terugkeer in de poulefase van de Champions League met een overwinning gevierd. De thuisploeg won met 3-0 van AEK Athene door doelpunten van Tagliafico (2x) en Van de Beek, maar de uitslag had ook groter kunnen uitvallen. Later op de avond neemt Bayern München het in een uitwedstrijd op tegen Benfica.

Blessure De Ligt

Ajax moest het in de eerste wedstrijd van de Champions League stellen zonder Matthijs de Ligt. De captain van de Amsterdammers liep dinsdag tijdens de afsluitende training een blessure aan zijn knie op, waar hij niet op tijd van hersteld was. Frenkie de Jong schoof daardoor een linie naar achteren, waardoor op het middenveld een plaats vrijkwam voor Carel Eiting.

Sterker Ajax

De ploeg van Erik ten Hag had een sterke openingsfase, waardoor Ajax direct de stempel op de wedstrijd zette. Het zorgde in de derde minuut bijna voor een kans, nadat Ziyech een voorzet gaf op Tadic. De bal was echter net te hoog voor Serviër, die er daardoor niet bij kon. De minuten erna leverde de overmacht van Ajax vooral veel corners op, maar tot grote kansen leidde het niet.