Basisplaats Huntelaar, Ziyech op de bank

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax begint zaterdagavond tegen PEC Zwolle met Hakim Ziyech op de bank. De Marokkaanse creatieveling is hersteld van een knieblessure, maar trainer Erik ten Hag lijkt nog geen risico met hem te willen nemen. Door de absentie van Kasper Dolberg, start Klaas-Jan Huntelaar in de basis.

Verder kent de opstelling geen verassingen. André Onana staat onder de lat, terwijl de viermansdefensie voor hem wordt gevormd door Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Nico Tagliafico. Op het middenveld spelen Lasse Schöne, de veelbesproken Frenkie de Jong en Donny van de Beek.

In de aanval speelt David Neres rechtsvoorin, terwijl Dusan Tadic op papier vanaf links zal starten. Huntelaar speelt, zoals gezegd, in de spits. Zakaria Labyad, die tegen ADO nog een basisplaats had, zit in Zwolle op de bank en moet zijn basisplek afstaan aan de van een blessure terugkerende Schöne.

Opstelling Ajax:

Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong, Van de Beek; Neres, Huntelaar, Tadic.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/117691/basisplaats-huntelaar-ziyech-op-de-bank