Ajax verzaakt in Alkmaar en verliest kostbare punten in titelstrijd

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft in de strijd om het kampioenschap duur puntenverlies geleden. Een slap spelend Ajax werd op alle vlakken afgetroefd door AZ en ging uiteindelijk zonder punten terug naar huis: 1-0. Waar psv voor de zoveelste keer dit seizoen eerder deze middag met moeite in slotfase wist te winnen; 1-0 uit tegen VVV in Venlo, lukte het Ajax niet en dus is het gat tussen de Amsterdammers en PSV weer vijf punten.

Ajax had, in tegenstelling tot het midweekse duel eerder deze week tegen PEC, weer de beschikking over Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Van te voren viel te verwachten dat Ajax met drie punten weer in de bus zou stappen, omdat AZ vaak niet thuis geeft in de topduels. Al negentien wedstrijden op rij wist AZ niet van de traditionele top drie te winnen. Toch nam Ten Hag de pot uitermate serieus door in de Europese variant aan de wedstrijd te beginnen: Dusan Tadic in de spits, Ziyech vanaf rechts en Lasse Schöne op het middenveld. De Marokkaans international hield het echter niet lang vol. Na dik 20 minuten moest Ziyech het veld verlaten vanwege een kuitblessure, Kasper Dolberg was zijn vervanger.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/03/17/ajax-verzaakt-in-alkmaar-en-verliest-kostbare-punten-in-titelstrijd/