Ajax officieus Eredivisie-kampioen na zege op FC Utrecht

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is sinds zondag officieus kampioen van Nederland. De Amsterdammers kwamen tegen FC Utrecht terug na een vroege achterstand en versloegen de Domstedelingen in een waarschijnlijk uitzwaaifeestje met 4-1. 

Het was op voorhand afwachten hoe Ajax terug zou deinzen na de malheur in de Champions League van afgelopen woensdag. Erik ten Hag zei al dat de spelers gretig oogden, maar de Amsterdammers kregen binnen een minuut een enorme domper te verwerken. Defensief geklungel bracht Boussaïd in kansrijke posities en de jonge Belg faalde niet van dichtbij, waardoor Ajax direct een achterstand goed moest maken.

Wat volgde was een eerste helft waarin Ajax niet hun beste spel speelde, wel was de agressiviteit en mentaliteit daar om het tij te keren. Dit gebeurde ook via goals van Klaas-Jan Huntelaar en Donny van de Beek. De spits begon in de basis omdat David Neres door een blessure ontbrak en was het eindstation van een vollopende aanval op de rechterkant.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/122555/ajax-officieus-eredivisie-kampioen-na-zege-op-fc-utrecht