Jong Ajax wint bij debuut Ünüvar en Hansen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft vrijdagavond gewonnen van koploper SC Cambuur. In een koud maar sfeervol Cambuur Stadion werd het 0-2 voor de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. De goals kwamen op naam van Brian Brobbey en Sontje Hansen. Het gat met de Friezen bedraagt na de overwinning nog maar drie punten.

Met debutant Hansen in de basis had Jong Ajax het moeilijk in de beginfase. De Amsterdammers hadden het geluk dat de thuisploeg slordig was in de afronding. Meerdere pogingen belandden over en naast het doel van Kjell Scherpen. Pas halverwege de wedstrijd kreeg Jong Ajax wat grip op de wedstrijd.

De eerste echte kans resulteerde vervolgens gelijk in een goal voor de ploeg van Mitchell van der Gaag. Juan Castillo bracht spits Brobbey knap in stelling, waarna de nummer negen koel afrondde door de benen van doelman Sonny Stevens. Eenmaal op achterstand schakelde Cambuur nog een tandje bij. Kansen waren er opnieuw voor de koploper, maar wederom waren de pogingen niet nauwkeurig of stond Scherpen in de weg. Jurgen Ekkelenkamp kreeg daarna twee dotten van kansen, maar ook hij faalde in de afronding. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127759/jong-ajax-wint-bij-debuut-unuvar-en-hansen