Werkdruk clubartsen neemt toe sinds zaak-Nouri

Bron: www.ajaxshowtime.com

Clubartsen in het betaalde voetbal voelen een toenemende werkdruk als gevolg van extra media-aandacht, mondigere coaches en de dreiging van schadeclaims, zo schrijft het NRC. De dreiging is voelbaar geworden sinds de zaak Nouri en een rechtszaak in Engeland waarbij Sunderland een geblesseerde speler (Ricardo Alvarez) voor ruim vijftien miljoen euro kocht.

Tot nu toe is het - zover bekend - er nooit van gekomen dat een clubarts in het Nederlandse profvoetbal persoonlijk aansprakelijk werd gesteld voor een niet-adequate behandeling van een speler. John Beer, advocaat van de familie Nouri, sluit niet uit een claim bij Don de Winter - de voormalig clubarts van Ajax - neer te leggen als hij er met Ajax niet uitkomt. De Winter zou zodoende de eerste clubarts in Nederland kunnen zijn die aansprakelijk wordt gesteld wegens een niet-adequate behandeling van een speler.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/128413/werkdruk-clubartsen-neemt-toe-sinds-zaak-nouri