Blunderende Varela verliest fors met Jong Ajax

Maandagavond heeft Jong Ajax een wanvertoning tentoongespreid op het jeugdcomplex van FC Utrecht. De Amsterdammers begonnen nog aardig aan de wedstrijd, maar zakten na de eerste tegentreffer ver onder de ondergrens. Zodoende werd het liefst 7-2 voor Jong FC Utrecht, waardoor het gat tussen Jong Ajax en koploper SC Cambuur na de 25ste speelronde vier punten bedraagt.

Jong Ajax begon zoals gezegd nog goed aan de wedstrijd in Utrecht. Brian Brobbey kwam binnen tien minuten tot drie keer toe tot een kans. De spits miste echter scherpte in de afronding. Het veld en het weer maakten het de twee ploegen ook erg lastig om aan goed voetbal toe te komen. De wind hielp echter wel bij een corner van Alex Mendez, die door de forse wind op de lat belandde.

Halverwege de eerste helft was daar plots de voorsprong voor Jong FC Utrecht. De Amsterdammers domineerden tot op dat moment het overgrote deel van het eerste bedrijf. Maar het was de thuisploeg die dus de score opende. Odysseus Velanas was het eindstation van een mooie aanval, die de verdediging van Jong Ajax niet wist te onderscheppen.