Standbeeld Cruijff onthuld bij Johan Cruijff ArenA

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het standbeeld van Johan Cruijff bij de gelijknamige ArenA is vrijdagmiddag onthuld. Een werkgroep, de Ajax Supporters Delegatie, ambassadeurs én donateurs maakten het maken ervan mogelijk. Hans Jouta is de kunstenaar die het beeld mocht maken, dat voor de hoofdingang van het stadion geplaatst is.

Het bedrag dat daarvoor nodig was, is via allerlei bronnen opgehaald, zo legt een woordvoerder uit voor camera's van Ajax TV. Zo waren er collectors actief rondom de Johan Cruijff ArenA, toen Ajax in 2018 tegen AZ speelde. Door de samenwerkingen tussen de verschillende betrokkenen, kwam er genoeg geld beschikbaar om aan het beeld te gaan werken.

Het was nog niet direct bekend welke kunstenaar het beeld zou moeten gaan maken. Jouta was ook verantwoordelijk voor het beeld van Bob Haarms en die viel erg goed in de smaak. Toch gingen de verschillende partijen in gesprek met meerdere kunstenaars. Het beeld zou wereldnieuws worden, dus het beste moest geëist worden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/133549/standbeeld-cruijff-onthuld-bij-johan-cruijff-arena

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff